Waterplus+ Batterijbijvulvloeistof

Waterplus+ batterijvloeistof is meer dan alleen gedemineraliseerd water voor het bijvullen van natte loodzuur batterijen.

Dankzij een wereldwijd gepatenteerde longlife toevoeging aan dit water, Batterijvitamin® genoemd,wordt de werking van dit water geoptimaliseerd.


Door regelmatig bij te vullen met Waterplus+ zorgt voor opvallende langere levensduur van de batterij.                                                                 

Daarnaast zult u ook merken dat uw accu’s schoner blijven, minder bijvulwater nodig hebben, en langer meegaan terwijl ze hun capaciteit behouden.


Speciaal ontwikkeld als een kant-en-klaar bijvulwater voor tractiebatterijen.

De nieuwe standaard voor het bijvullen van tractiebatterijen.


Het verouderingsproces van de batterij

Batterijen worden na iedere lading een beetje ouder. De lood- en antimoon-metalen van de positieve platen verdwijnen langzaam maar zeker. Deze plaaterosie wordt veroorzaakt door een continue uittocht van de metaalionen naar de negatieve plaat gedurende elk laadproces.


Die ionenuitstoot verzwakt de positieve platen meer en meer, waardoor deze heel langzaam desintegreren en er bodemslib gevormd wordt. Op het laatst is de batterij niet meer in staat zijn dagtaak nog naar behoren uit te voeren en moet steeds vaker worden bijgeladen. Zodra er kortsluiting ontstaat door het bodemslib, begeeft de batterij het helemaal.

Voordelen van Waterplus+

 • geen eigen aanmaak nodig
 • geschikt voor kritische toepassingen
 • geen risico op bacterievorming
 • maximale flexibiliteit
 • efficiënte emballage
 • overal en altijd kwaliteit demiwater
 • razend snelle levering

Waterplus+ vertraagt de veroudering

De actieve bestanddelen van Waterplus+ trekken naar de negatieve plaat en vormen daar omheen een poreuze beschermlaag. Deze laag houdt de metaalionen van de positieve plaat tegen, waardoor de uitstoot stopt. Dit vertraagt dus het slijtagetempo van de batterij, waardoor deze langer meegaat.

Andere ionen, die nodig zijn voor een goed uitgevoerde lading (zoals de hydrogenen), hebben van deze beschermlaag geen last en passeren het ongehinderd.

Daarom zijn er geen ongewenste bijwerkingen, zoals langere laadtijd of lagere capaciteit.

Longlife effect

Allereerst heeft Waterplus+ een positief effect op de normale levensduur van de batterij, bijv. merkbaar aan een beter capaciteits-behoud. Daarnaast heeft het een levensduur verlengend effect, dat kan oplopen tot wel 50% van de normale levensduur. Bij nauwgezette toepassing kan dit zelfs nog iets langer zijn.

De longlife werking is ook direct te zien aan een merkbaar lager waterverbruik van de batterij. De longlife actiefstoffen in Waterplus+ zijn na circa 10-15 keer laden uitgewerkt.

Door het regelmatig bijvullen van de batterij met Waterplus+ bijvulwater, worden de werkzame stoffen echter steeds weer aangevuld. Een batterij die elke werkdag wordt geladen, krijgt het maximale longlife-effect mee, wanneer hij 2 keer per maand of vaker met Waterplus+ wordt bijgevuld. Als er minder vaak wordt bijgevuld, wordt het longlife-effect uiteraard ook minder, maar resulteert nog steeds in het merkbaar langer meegaan van de batterij.

Waterplus+ is niet alleen effectief in nieuwe, maar ook in al langer in gebruik zijnde batterijen. Met name in de tweede helft van het batterijleven (vaak vanaf het derde jaar), is het effect van Waterplus+ zelfs extra groot.
Dit komt omdat dan de slijtage steeds sterker toeneemt en Waterplus+ deze slijtage vertraagt. Er kan daarom altijd op elk moment met Waterplus+ begonnen worden. De effecten zijn direct optimaal.

Waarom WATERPLUS+

Eigen aanmaak van bijvulwater niet meer nodig

 • geen investeringen in leidingen, zuiveringsapparatuur en opslagtanks
 • geen doorlopende kosten voor filters of zuiveringspatronen
 • geen extra arbeidskosten en irritaties door bedrijfsvreemde zaken
 • overal en altijd constante kwaliteit demiwate

Maximale flexibiliteit door efficiënte emballage

 • levering in handige IBC bulkcontainer of op klantspecificatie
 • past naadloos bij elke wijze van bijvullen
 • extra interessant bij snelle of tijdelijke inrichting van accuruimtes en bij vorstgevaar

Opvallend lange levensduur van de batterij

 • sterk positief effect op normale levensduur door longlife patent
 • tot zelfs 50% langere levensduur mogelijk
 • direct resultaat, met name bij oudere batterijen
 • geen capaciteitsverlies of andere nadelen
 • zichtbaar lager waterverbruik

Geen risico op bacterievorming

 • voorkomt de vorming van legionella in watervoorraad en bijvulsystemen
 • geen algenvorming en blijvend schoon bijvulsysteem
 • wettelijke veiligheidscontroles niet meer nodig
 • past volledig binnen de hygiëne-eisen van ARBO en HACCP

ARBO, HACCP en MILIEU

Waterplus+ heeft een langdurig bacteriedodende werking, waardoor de vorming van biofilm, legionella en algengroei wordt verhinderd. Dit levert veilige werkomstandigheden op en zorgt voor een hygiënisch verantwoorde watervoorraad en blijvend schone vulsystemen.


In het kader van de wettelijke risico-analyses voor ARBO en HACCP hoeven daarom geen (kostbare) maatregelen genomen te worden, zoals periodiek monsteronderzoek etc..


Waterplus+ bestaat geheel uit gedemineraliseerd water en een uiterst kleine hoeveelheid werkzame stof en is volledig biologisch afbreekbaar. Hierdoor levert Waterplus+ geen enkel risico op voor het milieu.


De productie en recycling van batterijen leggen in allerlei opzichten een forse druk op ons milieu. Doordat Waterplus+ er voor zorgt dat batterijen langer meegaan, draagt het gebruik ervan daadwerkelijk bij aan een beter milieu.


Waterplus+ is ongeschikt voor consumptie door mens, dier en plant. Aanraking met tere lichaamsdelen zoals de ogen, dient vermeden te worden. Dit kan in incidentele gevallen leiden tot lichte irritatie. In dat geval de betreffende lichaamsdelen afspoelen met gewoon leidingwater.

Werkwijze

contact

samen bepalen we de beste oplossing voor uw specifieke wensen

offerte

op basis hiervan sturen we u een offerte op maat

levering

we leveren snel en vakkundig de benodige producten

betaling

na oplevering kunt u zorgeloos en veilig betalen

Meer informatie?